Van den Brom: "Mbokani speelt bij mij altijd"

DONDERDAG, 27 DECEMBER 2012, 09:57 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

John van den Brom kan straks terug rekenen op Dieumerci Mbokani. Betekent dit dat Tom De Sutter weer naar de bank moet? "Tom en Dieu samen is altijd een optie. Anderzijds liep het ook goed zoals we de laatste tijd speelden."


De Sutter en Kanu toonden zondag tegen Genk hun waarde voor Anderlecht. "De Sutter en Kanu stellen mij voor een lastige keuze. Meestal kan je wel aangeven dat dit of dat niet goed was, maar Tom én Kanu hebben in Genk hun moment goed gegrepen", aldus Van den Brom. "Ik was zeer tevreden over hun inbreng, maar mijn keuze zal altijd ten koste van één van hen gaan. Want Dieu is terug en die speelt bij mij altijd."

"Misschien in januari nog een spits erbij"

Na de partij in Genk gaf De Sutter aan zich niet neer te leggen bij zijn situatie als luxe-invaller. "Dat begrijp ik ook wel", zegt Van den Brom. "Tom moet ook die ingesteldheid hebben. Maar Dieu is mijn eerste spits en dat blijft hij ook. Dat wéét Tom ook, maar je daarbij neerleggen is nog iets anders. Maar Tom heeft het goed gedaan toen we hem nodig hadden en dat is goed met het oog op de periode die eraan komt, waarin we Dieu zullen moeten missen voor de Africa Cup."

"We zullen iedereen keihard nodig hebben. Dat dat niet altijd strookt met de individuele belangen, zie ik ook wel. Maar de kracht van Anderlecht is net het hele seizoen al dat we de afwezigheid van de ene of de andere goed kunnen opvangen. Het zou trouwens kunnen dat er in januari nog een spits bijkomt als Mbokani naar Afrika gaat. Je hebt geregeld fris bloed in de kleedkamer nodig."

Bron: Het Laatste Nieuws



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.