"Concurrentie maakt het ons niet lastig"

VRIJDAG, 28 DECEMBER 2012, 09:40 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Met een erg goed gevoel gaat John van den Brom de kerstvakantie in. "Voor mij was het een fantastisch 2012. Eerst haalde ik Europees voetbal met Vitesse, daarna kon ik resultaten aan mooi voetbal koppelen bij mijn nieuwe club."


"Ik ga nu met mijn gezin op vakantie, en daar zal ik genieten van de lof die Anderlecht en ikzelf hebben gekregen", zo vertelde Van den Brom. "Hopelijk volgt de bekroning in mei."

"Vargas plaatste kers op de taart"

Over de partij tegen Lierse was hij kort. "In de eerste helft hadden we weliswaar controle over Lierse, maar toch was ik niet helemaal tevreden. Er was te weinig diepgang. Die paar keer dat Jovanovic toch zonder bal de diepte zocht, scoorde hij en kreeg hij nog een open kans."

"Tijdens de rust hadden we het gevoel dat de match gewonnen was. Ik ben ontzettend blij dat Vargas de kers op de taart kon plaatsen. Zijn goal was een treffend slot aan het jaar 2012. Knap ook van de ref dat hij aanvoelde om na dat doelpunt meteen af te fluiten."

"Vervanger Biglia in mijn hoofd"

Het was Van den Brom ook niet ontgaan dat Biglia na de partij de vier hoeken van het stadion ging groeten. "Het leek wel of hij afscheid nam, hé. Biglia kende zijn moment. We weten allemaal in Anderlecht wat zijn wens is. Als coach hoop ik dat hij blijft, maar als ex-voetballer weet ik wat die jongen voelt."

"Ik heb de mogelijke vervanger voor Biglia in mijn hoofd, maar zolang niets concreet en officieel is in het dossier van Lucas, kunnen wij niet in actie schieten. Tijd is in deze zaak altijd het grootste nadeel."

"Klus in play-offs snel klaren"

Ondanks de ruime voorsprong is de titel nog erg ver weg, dat weet ook Van den Brom. "Ik kan nog steeds niet wennen aan het idee dat de punten straks gedeeld worden. Het is de bedoeling om in play-off I de zaal snel te klaren. De concurrentie maakt het ons ook niet lastig, hé."

Bron: Het Laatste Nieuws, Het Nieuwsblad



anderlecht-online forum