"Voor Rusland moet mijn vrouw ja zeggen"

ZATERDAG, 29 DECEMBER 2012, 09:50 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Lucas Biglia nam gisteren met vrouw en dochtertje het vliegtuig richting Argentinië. Voor hij opsteeg, sprak hij nog met Het Nieuwsblad. "Hopelijk moet ik enkel nog terugkeren naar België om afscheid te nemen."


"Om eerlijk te zijn hoop ik dat mijn passage bij Anderlecht na 6,5 seizoenen ten einde is. Al weet je natuurlijk nooit wat er gebeurt. Het is alleszins aan mij om bedankt te zeggen, want ik beleefde hier jaren die ik nooit zal vergeten", vertelt Biglia.

"Ik zal niet huilen als ik na januari nog bij Anderlecht voetbal, maar hoop dat ik alleen nog moet terugkeren om afscheid te nemen van mijn ploegmaats. De tijd dringt. Ik hoef niet zo nodig naar een grote topclub, zolang ik maar naar een grotere competitie kan. Dat moet als ik in 2014 met Argentinië het WK wil spelen."

"Sluit de poort niet voor Rusland"

Italië en Spanje zijn de droombestemmingen, maar weinig clubs daar kunnen de gevraagde acht miljoen euro ophoesten. In Rusland zijn er meer die dit kunnen. "Ik heb nooit gezegd dat ik niet naar Rusland wil", aldus de Argentijn. "Het is duidelijk dat Spanje en Italië onze droombestemmingen zijn, maar ik sluit de poort niet voor Rusland."

"Het enige verschil is dat ik voor zo'n transfer echt zal moeten overleggen met mijn gezin. In dat geval moet mijn vrouw ja zeggen omdat het ook haar leven drastisch zou veranderen. In alle andere gevallen beslis ik alleen."

"Voel me een beetje Belg"

Hoe graag hij ook weg wil, Biglia benadrukt dat hij België ook zal missen. "Dat Allegra hier geboren is, zal altijd mijn mooiste herinnering aan België blijven. Nog beter dan alle sportieve souvenirs. We zullen ook altijd naar België blijven terugkeren. Hoewel voor jullie nationale ploeg spelen nooit een optie was, voel ik me een beetje Belg en voor Allegra zal dat nog meer gelden. Het zal pijn doen om afscheid te nemen van zoveel mensen."

En denkt Biglia afscheid te kunnen nemen met een Gouden Schoen? "Ook dit jaar verdien ik de Gouden Schoen niet. Voor de zomer was ik niet goed genoeg. Ik denk dat Mbokani zal winnen, al vind ik ook dat Proto de trofee verdient. Hij hield ons zo vaak recht."

Bron: Het Nieuwsblad



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.