"Proto moet weer nadenken over Rode Duivels"

VRIJDAG, 1 FEBRUARI 2013, 09:09 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Sinds hij in 2011 vertelde geen figurant te willen zijn bij de nationale ploeg, werd Silvio Proto niet meer opgeroepen. Geert De Vlieger pleit er nu voor dat Proto zich weer beschikbaar stelt voor de Rode Duivels.


Proto liet toen verstaan liever bij zijn familie te zijn dan bij de nationale ploeg op de tribune te moeten zitten. Georges Leekens riep hem sindsdien niet meer op en zijn opvolger Marc Wilmots deed dit ook niet. De Proto van dit moment is zijn plaats bij de nationale ploeg nochtans meer dan waard.

"Zijn beste niveau ooit"

Geert De Vlieger, oud-doelman van Anderlecht en de Rode Duivels, is onder de indruk van Proto. "Ja, hij is goed bezig. Ik vind hem op zijn beste niveau ooit", zo zegt hij. "Vroeger vond ik zijn 'onrust' op het veld een minpunt. Nu is hij rustiger en geconcentreerder, waardoor hij ook constanter presteert. De laatste keer dat ik bedenkingen had, is al lang geleden, van die wedstrijd tegen Zulte Waregem (november 2011, red)."

In die wedstrijd maakte Proto ook gebaren naar het publiek nadat Tom De Sutter laat gelijkmaakte. "En dat heeft hij niet nodig. Dat beseft hij nu. Zijn persoonlijkheid is gegroeid. Technisch is hij een sterke keeper. Hoge ballen, uitkomen, zijn reflexen op de lijn: heel allround", zwaait De Vlieger met lof. "Hij is veruit de beste keeper in de Belgische competitie."

"Nationale ploeg geeft extra weerklank"

Dat Proto er bij de Rode Duivels al zo lang niet meer bij is, vindt De Vlieger zonde. "Ik blijf het heel jammer vinden dat hij twee jaar geleden bedankte voor de Rode Duivels. Ik heb veel voor de nationale ploeg gespeeld, maar was er ook vaak als derde doelman bij. Ook dat vond ik een eer."

"Proto past tussen Courtois, Mignolet en Gillet. Zij spelen in een belangrijkere competitie, maar ook Proto bewees in de Champions League het niveau aan te kunnen. En stel dat de Rode Duivels naar het WK gaan? Zelfs als derde doelman weet je maar nooit. Door zijn prestaties nu zou Proto moeten nadenken om zich weer open te stellen. In welke rol ook. De Rode Duivels geven toch meer weerklank."

Bron: Het Laatste Nieuws



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.