"Politie spoot families met kinderen nat"

DONDERDAG, 7 FEBRUARI 2013, 08:23 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

De manier waarop de politie zondag optrad tegen de rellen na de partij tegen Standard zet kwaad bloed. "Pure provocatie en een voorbeeld van machtsmisbruik", zo reageren de Anderlecht-supporters.


Na de topper tegen Standard, rond half acht, onstonden er rellen rond het Vanden Stock Stadion. De politie verhinderde dat hooligans de Standard aanhang konden bereiken. De fans vinden echter dat de ordediensten overdreven en hun macht misbruikten.

De politie stond dit maal opgesteld op het Lindeplein, midden tussen de Anderlechtfans die het stadion verlieten. Daarom is het ook logisch dat er rellen uitbraken, vinden de fans. "Pure provocatie", wordt er geschreven op het supportersforum.

"Klein groepje stookte de rest op"

De politie verdedigt zijn optreden. Volgens woordvoerster Marie Verbeke reageerden de ordediensten op informatie van hun spotters, die verdekt opgesteld staan. Volgens haar probeerden een aantal heethoofden over de hekken te klimmen.

Volgens haar heeft een klein groepje de grote massa opgehitst en kwamen de frustraties van de fans naar boven.

Toen er met bakstenen, tafels en stoelen gesmeten werd, heeft de politie dan ook het waterkanon ingezet. Volgens Marie Verbeke om de gemoederen te bedaren. Maar ondertussen werden er wel ook families en zelfs kinderen nat gespoten...



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.