"Scheidsrechter kon niet anders dan fluiten"

MAANDAG, 11 FEBRUARI 2013, 08:47 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Consternatie alom bij Beveren toen in de slotfase de gelijkmaker van Badash werd afgekeurd omdat Proto geblesseerd op de grond lag. Oud-ref Frans Van den Wijngaert en scheidsrechtersbaas Robert Jeurissen geven hun visie.


Wat gebeurde er precies?

In de 83e minuut breekt D'Ulivo door en Proto komt uit. De spits mist zijn schot en raakt Proto's hand. De doelman blijft liggen en ref Boucout laat het spel doorgaan. Remacle zet voor en terwijl de bal in de lucht is, legt de scheidsrechter het spel toch stil. Een fractie van een seconde later scoort Badash, maar het feest gaat niet door voor de thuisploeg.

Het oordeel van Van den Wijngaert

Volgens hem mag een scheidsrechter eender wanneer het spel stil liggen. Dit moet zelfs gebeuren bij een blessure, maar het probleem hierbij is dat de ref onmogelijk kan zien of de speler in kwestie komedie speelt of niet. Volgens Van den Wijngaert nam Boucout echter de correcte beslissing.

"Het oordeel van Robert Jeurissen

Jeurissen legt uit dat Boucout correct floot: "Bij een geblesseerde doelman moet het spel stil gelegd worden", zei hij. Enkel het moment waarop er gefloten werd was niet echt ideaal volgens Jeurissen. Daarom zal hij zijn scheidsrechter ook eerst persoonlijk even spreken om dan zijn finaal oordeel te vellen.



anderlecht-online forum