Wie maakt plaats voor Suarez?

VRIJDAG, 22 FEBRUARI 2013, 11:20 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Over twee à drie weken hoopt Anderlecht weer beroep te kunnen doen op Matias Suarez. De Gouden Schoen van vorig jaar kan op alle aanvallende posities uit de voeten, maar wie moet er plaats maken? Enkele kranten speculeren.


Rechterflank

Massimo Bruno krijgt met Suarez een erg grote concurrent. Vorig seizoen speelde hij de meeste wedstrijden vanaf de rechterflank. Hoewel Bruno het prima doet, heeft hij als jonge speler soms nood aan extra rust. Voor Andy Najar, gehaald als back-up voor Bruno, is het blijven van Suarez een slechte zaak.

Linkerflank

Slaag Suarez erin om Jovanovic uit de ploeg te spelen? Dan zal hij wel uitstekende statistieken moeten voorleggen. Anderlecht heeft Jovanovic de garantie gegeven dat hij voor één jaar kan bijtekenen als paars-wit kampioen wordt, Jova wil er echter twee. Met Suarez heeft Anderlecht nu een uitstekend drukkingsmiddel achter de hand. De Argentijn kan vanaf de linkerflank naar binnen snijden en zo gebruik maken van zijn uitstekend schot.

Puntaanvaller

Ariël Jacobs gebruikte Suarez in noodgevallen enkele keren als diepe spits, maar Dieumerci Mbokani uit de ploeg spelen, zal de Argentijn niet lukken. Bovendien zijn er nog Tom De Sutter en Samuel Armenteros, zodat de kans erg klein is dat John van den Brom Suarez als puntaanvaller zal uitspelen.

Offensieve middenvelder / hangende spits

Ook als spelmaker of hangende spits toonde Suarez al zijn meerwaarde. Voor deze positie moet hij de strijd aangaan met Dennis Praet. Ook deze jonge speler heeft soms nood aan rust en door het vertrek van Kanu heeft Van den Brom daar een optie minder.

Uiteraard kan Van den Brom ook zijn systeem veranderen en weer voor twee spitsen kiezen. In dat geval kan Suarez in de rug van Mbokani opereren, iets wat hij vorig jaar ook geregeld deed.

Van den Brom kan ook Suarez en Praet samen aan de aftrap brengen, maar dan moet daar een zuivere stofzuiger bij om het vuile werk op te knappen. Lucas Biglia zou dit kunnen, maar die bewijst momenteel hoe rendabel hij kan zijn als hij zich ook offensief mag inschakelen. Biglia op de bank houden ten voordele van Sacha Kljestan, is voor Van den Brom geen optie.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.