Portret: de winnaars van Viareggio doorgelicht

DINSDAG, 26 FEBRUARI 2013, 09:18 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

De toernooizege van Anderlecht in Viareggio krijgt vandaag de nodige weerklank in de kranten. Zowel Het Nieuwsblad als het Laatste Nieuws stellen de jongens die het succes behaalden voor. Ook wij laten u graag kennismaken.


Davy Roef: doelman, 6 juni 1994
Uitgeroepen tot beste doelman van het toernooi. Hield in zes van de zeven wedstrijden de nul en pakte twee strafschoppen in de penalty-serie in de achtste finale tegen Lazio Roma. Zit als derde keeper bij de A-kern.

Anthony D'Alberto: rechtsachter, 10 oktober 1994
Aanvallende rechtsback die geregeld de achterlijn haalt. Scoorde in de halve finale het enige doelpunt.

Chancel Mbemba: centrale verdediger, 8 augustus 1994
Congolees die in januari ook in de selectie zat van de Africa Cup. Kan ook als rechtsachter spelen en maakte al veel indruk op John van den Brom. Over zijn leeftijd bestaan wel vraagtekens.

Michaël Heylen: centrale verdediger, 3 januari 1994
Aanvoerder die een stormachtige ontwikkeling meemaakt dit seizoen. Maakt dfeel uit van het topelfal in de NextGen Series, schopte het tot de Belgische beloften en mocht in januari mee op stage met de A-kern naar Turkije. Staat dicht bij zijn debuut in de hoofdmacht.

Jordan Lukaku: linksachter, 25 juli 1994
Broer van Romelu en één van de uitblinkers in Viareggio. Mocht eind vorig seizoen een aantal keer opdraven in de A-kern. Raakte in juli geblesseerd en weigerde in januari een uitleenbeurt, waarop Van den Brom hem terugzette naar de beloften.

Medhi Tarfi: rechtermiddenvelder, 5 juli 1993
Maakte afgelopen zomer de voorbereiding mee met de A-kern, waar hij ook als rechtsback indruk maakte. Weigerde in januari een uitleenbeurt aan Lierse. Zijn tweelingsbroer Karim speelt dit seizoen op huurbasis voor De Graafschap.

Leander Dendoncker: centrale middenvelder, 15 april 1995
Droomt ervan de nieuwe Biglia te worden en mocht net als Heylen in januari mee op stage met de A-kern naar Turkije. Zat in de daaropvolgende bekermatch op de bank. Kreeg in de Italiaanse pers een 8/10 voor zijn prestatie in de finale, de hoogste score van alle spelers.

Seydina Diarra: centrale middenvelder, 1 april 1994
Deze Senegalese Belg speelt al van bij de U8 voor Anderlecht. Ontwikkelt zich razendsnel en is een onmisbare schakel in het elftal van René Peeters. Valenciennes en Sunderland tonen interesse.

Mohamed Daf: linker middenvelder, 10 maart 1994
Senegalees die voor de winterstop bij Anderlecht testte en een contract kreeg. Technisch sterk, fysiek moet hij nog groeien. Zowel verdedigend als aanvallend heeft hij kwaliteiten.

Frank Acheampong: aanvaller, 16 oktober 1993
Wordt sinds januari gehuurd van een Thaise club. Werd in Thailand de 'Ghanese Messi' genoemd en was ook al international. Scoorde twee keer in de finale. De kans is groot dat hij dit seizoen ook nog te zien zal zijn in het hoofdelftal.

Mohammed Soumare: aanvaller, 25 juni 1996
Verwierf enkele jaren geleden bekendheid door zijn deelname aan 'Pinanti is pinanti', een rubriek waarin Gilles De Bilde de beste miniem van België zocht. Speelt al sinds de U9 voor Anderlecht en is erg doelgericht. Knokte sterk terug na enkele blessures.

Anthony Rivituso: rechtsback, 6 juni 1995
Belgisch jeugdinternational met Italiaanse roots. Begon het toernooi op de bank.

Sebastiaan De Wilde: centrale verdediger, 2 februari 1993
Kan ook op het middenveld spelen en scoort regelmatig.

Nabil Jaadi: aanvallende middenvelder, 1 juli 1996
Jongste speler in de finale en scoorde het derde doelpunt. Bleef in tegenstelling tot Bossaerts en Musonda afgelopen zomer wel bij Anderlecht. Schipperde tijdens dit toernooi tussen bank en basis.

Oswal Alvarez: aanvaller, 11 juni 1995
Kleine sterke spits uit Colombia. Anderlecht verwacht veel van hem en laat hem op zijn 18e verjaardag een profcontract tekenen.

David Henen: spits, 19 april 1996
Eén van de grootste talenten van Anderlecht, dat hem weghaalde bij Standard. Wordt ook gelinkt aan Engelse topclubs.

Ook erbij, maar speelden te weinig:
Amarildo Cekrezi: doelman, 13 augustus 1993 (Albanees)
Enzo D'Alberto: doelman, 20 juli 1996
Jonathan Kindermans: verdediger, 27 december 1994
Alexis Scholl: linksachter: 11 maart 1996
Umberto Carvalho: middenvelder, 7 mei 1994
Sebastiaan Brebels: middenvelder, 5 mei 1995
Luca Falsaperla: aanvallende middenvelder, 5 mei 1995
Alessio Palmeri: 5 augustus 1995

Bron: Het Nieuwsblad, Het Laatste Nieuws, www.viareggiocup.com



anderlecht-online forum