Mbokani kent morgen straf, Gillet pas later

MAANDAG, 4 MAART 2013, 08:35 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Dieumerci Mbokani en Guillaume Gillet dreigen het begin van de play-offs te missen. Beiden gingen tegen Genk stevig in de fout. Dit was niet de eerste keer dit seizoen en allebei hebben ze nog een voorwaardelijke straf staan.


Ook in oktober kreeg Mbokani al rood voor natrappen. Voor zijn trap naar Lokeren-speler Killian Overmeire kreeg hij toen drie speeldagen effectief en één voorwaardelijk. Die laatste komt nu bij een nieuwe straf. Morgen weet Mbokani hoeveel wedstrijden hij moet brommen.

Gillet ging kort voor de rust steving in op het scheenbeen van Joseph Steeven-Monrose. Scheidsrechter Boucaut zag het niet en gaf gewoon ingooi. Het Bondsparket kan hem dus vervolgen op basis van tv-beelden, iets wat hem in het najaar ook al overkwam. Toen kreeg hij één wedstrijd effectieve schorsing en twee voorwaardelijk voor een trap op de enkel van Kortrijk-speler Brecht Dejaeghere. De zaak van Gillet komt pas later voor, namelijk op dinsdag 12 of dinsdag 19 maart.

Bron: Het Laatste Nieuws



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.