Vanden Borre maakt degelijk debuut

DINSDAG, 5 MAART 2013, 09:05 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Voor het eerst sinds 2007 trok Anthony Vanden Borre gisteren weer het Anderlecht-shirt aan. Hij speelde één helft met de beloften als rechtsback en liet een erg fitte indruk. "Dit doet deugd", klonk hij opgewekt.


Het gebeurt zelden dat een beloftenwedstrijd zoveel pers en supporters trekt, maar gisteren in Gent waren ze op post. Allen benieuwd naar het wederoptreden van Anthony Vanden Borre.

De intussen 25-jarige rebel speelde als rechtsback en begon aardig aan de wedstrijd. Hij speelde vaak in één tijd en toonde nog niets van zijn talent verloren te hebben. Naarmate de wedstrijd vorderde, pakte hij ook enkele keren uit met zijn befaamde rushes. Met een lange bal van zestig meter naar Diarra toonde hij ook aan balgevoel en traptechniek niet te hebben ingeboet.

Halverwege de eerste helft zette Vanden Borre een één-twee op met Jaadi, die op zijn beurt De Wilde bediende. Deze zette de 0-2 op het bord. Ook defensief toonde hij zich secuur en hij verdedigde met veel flair.

Emmerechts keek toe

Vanden Borre werd bij zijn comeback aangemoedigd door vrienden en Gent-spelers Ilombe Mboyo en Hervé Kage. Van Anderlecht-zijde volgden T3 Geert Emmerechts en kinesist Jochen De Coene hem. Na de rust bleef Vanden Borre zoals verwacht in de kleedkamer. Tegen de aanwezige journalisten was Vanden Borre karig met commentaar. "Dit doet deugd. Het komt wel goed met mij", was al wat ze konden optekenen.

Morgen komt Vanden Borre opnieuw in actie in de oefenwedstrijd tegen tweedeklasser Aalst. Vrijdag speelt hij mogelijk ook met de beloften tegen KV Mechelen. Als hij de lijn van gisteren kan doortrekken, lijkt niets een snelle comeback bij het A-elftal in de weg te staan.




Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.