Vanden Stock over volgend seizoen

DONDERDAG, 17 MAART 2005, 12:41 - D.A.B.
Anderlecht-Online No Image Found

In de kranten geeft de voorzitter van Anderlecht, Roger Vanden Stock, zijn meningen en beleidslijnen prijs. Over Franky Vercauteren wil hij alle twijfel uit de wereld.


"Hij kan een contract tekenen voor 3 jaar als hoofdtrainer. En voor nadien plannen we ook wel een oplossing. Maar hij moet nog beslissen", zegt hij. Over ex-trainer Hugo Broos wil hij niet veel kwijt.

"Ik heb zijn commentaren van vorige week gelezen. Sommige dingen zijn me niet bevallen, maar ik ga er niet dieper op in. Ik begrijp dat zijn ontslag pijn heeft gedaan. Einde onderwerp."

Roger Vanden Stock is realistisch: "Als neutraal observator moet ik bekennen dat het kampioenschap voorbij is. Maar als supporter hoop ik dat Club Brugge alsnog begint te twijfelen", zegt hij.

"Ik ben niet ontgoocheld over onze competitieresultaten. We hebben een gemiddelde waarmee je kampioen kan worden. We zijn nog op koers om op het einde van het jaar 82 punten te halen. Maar Club is echt uitzonderlijk geweest."

"Ons seizoen is niet geslaagd: te vroeg uit de beker gewipt en dan die pijnlijke 0 op 18 in de Champions League, ook al speelden we offensief."

Wat denkt de Anderlecht-preses over welke spelers? Een overzichtje:

Aruna: "Hij zal vertrekken. Veel clubs willen hem, maar een concreet aanbod is er niet. Zijn prijs is wel gezakt."

Kompany: "Ik hoop hem nog een jaar te houden. Wie hem wil? Er is nog maar één aanbod, een indirect van Chelsea."

Wilhelmsson: "Ik maak me over hem geen zorgen. We zullen zijn contract aanpassen, hij moet niet zenuwachtig zijn."

Baseggio: "Heeft een fameus probleem, hij zal moeten tonen wat hij kan."

Mpenza: "Hij is gekocht als vervanger voor Aruna. Eens die weg is, is het probleem rond Mpenza van de baan."

Mitu, Cruz, De Ceulaer: "Alles wat is gezegd over hen zijn speculaties. Ik wil niets zeggen over de transferplannen die we hebben."
Komen er wel nog transfers? "We zoeken spelers die einde contract zijn, maar we willen ook geld voorzien om versterking binnen te halen. Dat hebben we ook al gedaan met Grégoire. Maar ja, hoe moet je concurreren tegen clubs als Manchester die 10 keer zoveel budget hebben?", vraagt Vanden Stock zich af.



anderlecht-online forum