Wasilewski: "Transfer in zomer is beter&qquot;

ZATERDAG, 9 MAART 2013, 16:20 - Michaël
Anderlecht-Online No Image Found

Marcin Wasilewski heeft tijdens de winterstop een aanbod van SC Heerenveen afgeslagen. De toekomst rond de speler is onzeker. De kans dat hij nog bij Anderlecht bij het nieuwe seizoen is echter klein.


Wasilewski was na zijn komst in 2007 een vaste waarde in de verdediging. De rechtsachter kreeg echter te maken met een ernstige blessure: "Ik zal niet liegen: het was dramatisch voor mij", aldus de Pool in Pilka. "Ik was ook bang mijn plek in het nationale team te verliezen. Daarom heb ik gesproken met trainer John van den Brom en hij vertelde me dat ik af en toe zou spelen."

"Iedere mogelijkheid om mijn kwaliteiten te tonen moet ik aangrijpen. Heerenveen wilde me contracteren, maar ik was ongerust gezien de situatie van de club. Als ik deze overstap had gemaakt en de club was gedegradeerd naar de eerste divisie, dan zou dat vreselijk zijn geweest. Dat was te riskant voor mijn carrière", aldus Wasilewski.

"Naar Polen terugkeren was ook zeker een optie. Er is veel gezegd geweest over mijn looneisen maar dat zijn leugens. Ik wou mijn zoontje niet dwingen om halverwege het schooljaar opeens terug naar Polen te verhuizen. In de zomer is een transfer beter, ik denk vooral aan mijn familie", aldus de verdediger.

In totaal had Wasilewski zes operaties nodig om volledig te herstellen van zijn blessure leed. De rechtsback heeft niet louter verdedigende kwaliteiten, in seizoen 2008/2009 scoorde de Pool achtmaal voor Anderlecht.



anderlecht-online forum