Interview Tom De Sutter

DINSDAG, 12 MAART 2013, 19:33 - Michaël
Anderlecht-Online No Image Found

Met zijn doelpunt in de met 1-0 gewonnen wedstrijd tegen KV Mechelen was De Sutter matchwinnaar voor RSC Anderlecht. Met zijn 11e treffer van het seizoen toont De Sutter zich als een waardige vervanger voor Mbokani.


RSCA.be nam de tijd voor een uitgebreid interview met de spits.

Tom De Sutter, hoe blij ben je met dat doelpunt?
Ik ben blij met mijn goal, maar ik ben vooral blij met de overwinning want het was een moeilijk week voor ons. Die twee nederlagen waren zwaar, maar we hebben hieruit geleerd en nu kijken we enkel naar de toekomst. Tegen Mechelen speelden we een goede wedstrijd en met momenten kwamen de combinaties er opnieuw goed uit. Het is mooi dat we ons op die manier kunnen herpakken.

Je hebt dit seizoen al elf keer gescoord in de competitie, is dit een van jou betere seizoenen bij Anderlecht?
Ik heb eens op een half seizoen negen keer gescoord voor Anderlecht en de andere helft had ik er voor Cercle Brugge ook al zeven binnen getrapt. Toen had ik 16 goals gemaakt op een seizoen, maar ik denk inderdaad dat dit voorlopig mijn beste seizoen voor paars-wit is. Ik krijg dit jaar dan ook het meeste speelmogelijkheden. De vorige seizoenen was ik oftewel vrij vaak gekwetst, oftewel speelde ik niet veel. Nu krijg ik toch wel regelmatig mijn kans.

Je bent de vaste vervanger van Dieumerci Mbokani. Hoe moeilijk is het om als voetballer met die status om te gaan?
Dat is vrij moeilijk want elke keer als je een kans krijgt, moet je tonen dat je er staat. Maar dat geldt voor iedereen. Ik weet dat Mbokani ongelooflijk veel kwaliteiten heeft en dat hij een heel complete voetballer is. Er komt natuurlijk wel wat druk bij kijken om Dieu te vervangen want hij speelt een heel goed seizoen, maar voorlopig lukt dit wel goed denk ik. Ik toon dat ik er sta en hierdoor weten mijn medespelers dat ze ook op mij kunnen rekenen. Voor het mentale aspect is dat zeer belangrijk. Ik heb ook wel al redelijk wat matchen gestart in de basis, dus ik mag zeker niet klagen dit jaar.

Je speelt natuurlijk wel bij Anderlecht en hier is de concurrentie heel groot. Op elke positie.
Dat is Anderlecht. Ik heb op vijf jaar tijd al heel veel spitsen zien komen, maar ook zien gaan. Iedereen moet zich bewijzen en bij Anderlecht is het niet makkelijk om er elke week te staan. Ik heb het al vijf jaar volgehouden en als ik fit was, zat ik telkens bij de kern. Dat is niet slecht, denk ik.

Droom je nog van de Rode Duivels?
Je moet altijd dromen. Ik heb al veertien caps achter mijn naam en natuurlijk heb ik ambitie, maar makkelijk wordt het zeker niet. Als je ziet wat daar allemaal rondloopt dan moet je realistisch zijn. Die jongens hebben ontzettend veel kwaliteiten.


Bron: rsca.be



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.