De Sutter: bijtekenen of vertrekken?

WOENSDAG, 13 MAART 2013, 19:42 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Zoals zo vaak dit seizoen bewees Tom De Sutter zaterdag zijn waarde. De spits komt binnenkort echter voor een zware keuze te staan. Na volgend seizoen is hij einde contract en dus moet hij in juni kiezen: bijtekenen of vertrekken.


Anderlecht heeft niet de gewoonte om het seizoen te beginnen met een bepalende speler die einde contract is. Na een moeilijk seizoen vorig jaar toont De Sutter deze jaargang dat hij de perfecte ploegspeler is: geen herrie maken als hij op de bank zit en presteren als de trainer hem nodig heeft.

Verschillende bestuursleden van Anderlecht willen hem hiervoor belonen met een nieuw contract. Maar De Sutter twijfelt. Enerzijds beseft hij dat hij bij een mooie club zit waar hij goed ligt bij bestuur, medespelers, staff en supporters. Anderzijds wil hij meer spelen. Hij beseft dat als Mbokani straks vertrekt, dat er dan een nieuwe spits met naam en faam wordt aangetrokken.

Bij die laatste komt ook dat De Sutter binnenkort 28 jaar wordt. Als hij nog een toptransfer naar het buitenland wil, moet hij niet lang meer wachten. De voorbije jaren kreeg hij diverse aanbiedingen, maar Anderlecht heeft steeds geweigerd mee te werken. Paars-wit vroeg de stevige prijs van drie miljoen euro voor de spits. Maar met zijn statistieken van dit seizoen zou er wel eens een club bereid zijn om komende zomer dit bedrag op tafel te leggen.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.