"Tonen waarom we al 31 keer kampioen zijn"

ZONDAG, 24 MAART 2013, 20:13 - Michaël
Anderlecht-Online No Image Found

Crisis, dat woordje komt in geval van Anderlecht snel opdraven. Enkele verloren wedstrijden is al genoeg voor de pers om over een crisis te spreken. Maar de club zal nu tonen waarom ze al 31 keer kampioen geworden zijn.


Sportweekend strikte Herman Van Holsbeeck voor een interview want komend weekend is het zover, dan beginnen te Play-offs. Met maar 2 punten verschil op achtervolger Zulte Waregem is de spanning te snijden.

De manager vindt niet dat de club zich in een crisissituatie bevindt maar dat het de druk wel voelt. Van den Brom ventileerde zijn ongenoegen op een verkeerde manier en moet daardoor de eerste wedstrijd van de PO in de tribune plaatsnemen. "Wij zijn Anderlecht en we weten dat we daar boven moeten staan", aldus Herman. De manager vertelt dat Van den Brom het er moeilijk mee heeft en dat hij zal moeten leren om beter met die druk om te gaan.

Jovanovic sprak onlangs nog over vertrekken omdat hij het Play-off systeem niet eerlijk vond. Van Holsbeeck nuanceert en is nog steeds van plan de speler een extra jaar bij Anderlecht te houden, toch als paars-wit kampioen wordt. Ook Biglia en Suarez lieten al van zich horen tijdens de transferperiode. Maar Van Holsbeeck wil de komende maanden een extra inspanning doen om beide spelers langer bij Anderlecht te houden. "We zullen pas beseffen hoe belangrijk Biglia is de dag dat hij er niet meer is", klinkt het tegenover Sportweekend.

Met de groep zit het nog altijd goed vindt de manager. Alleen is een referentiewedstrijd nodig waarin de paars-wit een goede wedstrijd speelt "en dan zijn we vertrokken".



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.