Stopt Mbokani als international?

VRIJDAG, 29 MAART 2013, 11:54 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Door zondag 0-0 gelijk te spelen tege Libië ziet Congo zijn kansen op WK-deelname erg slinken. De fans reageerden zo ontstemd dat Dieumerci Mbokani onder politiebegeleiding het veld en het stadion moest verlaten.


Behalve Mbokani werd ook Tresor Mputu als zondebok beschouwd. Na het laatste fluitsignaal werd het duo uitgejouwd en sommige supporters bedreigden hen ook fysiek. Hierdoor moesten ze onder politiebegeleiding het veld verlaten en later ook het stadion.

Na de wedstrijd diende een ontgoochelde bondscoach Claude Leroy zijn ontslag in. Dit vertrek heeft Mbokani erg geraakt, omdat Leroy erg veel moeite deed om hem weer bij de nationale ploeg te halen en hem erg belangrijk maakte.

In het verleden liet Mbokani verstaan te kappen met de nationale ploeg als het WK in Brazilië niet zouden halen. De kans is dan ook reëel dat Mbokani zondag zijn laatste interland gespeeld heeft. Bovendien weet Mbokani ook dat clubs erg graag horen dat spelers stoppen als international. Het komt de spits dus niet slecht uit om hier mee te dreigen, nu hij binnenkort zijn toptransfer hoopt te versieren.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.