Anderlecht steunt Hongaars weeshuis

VRIJDAG, 29 MAART 2013, 13:27 - Goofy
Anderlecht-Online No Image Found

Tijdens de eerste twee thuiswedstrijden van de play-offs zal Anderlecht een actie tegen racisme houden. Zo’n 40 vrijwilligers zullen vanaf twee uur voor de aftrap polsbandjes verkopen met de slogan ‘RSCA AGAINST RACISM'.


Deze actie wordt georganiseerd door het departement “Community” van Anderlecht. Deze afdeling behartigt het sociaal engagement van de club. Het sociaal werk van paars-wit omvat verschillende initiatieven in eigen land, maar ook in het buitenland.

Daarom steunt de club een Hongaars weeshuis. Roland Juhasz is de peter van het initiatief. Vorig jaar nodigde onze jeugdafdeling een ploeg van de instelling uit in Anderlecht om het sportief op te nemen tegen een van onze jeugdteams. Juhasz verblijdde toen al zijn landgenoten met een bezoek.

De opbrengst van de verkoop van de polsbandjes gaat integraal naar de aanleg van een synthetisch veld. De spelers van de U12 zullen in de paasvakantie op stage gaan naar Hongarije. Aan deze stage zullen de weeskinderen ook deelnemen. De jonge spelers krijgen de kans om mee te trainen met de jongeren van Anderlecht, onder de leiding van de jeugdtrainers van de club. Deze traditie zal jaarlijks herhaald worden.

De polsbandjes kosten 3 euro. Elk bandje is uniek en heeft een eigen nummer. De stadionomroeper zal elke thuismatch van de play-offs enkele nummers omroepen en deze maken kans op één van de geweldige prijzen die Anderlecht aanbiedt.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.