"Anderlecht is meer dan Mbokani, Jova en Gillet"

ZATERDAG, 30 MAART 2013, 10:55 - Michaël
Anderlecht-Online No Image Found

Anderlecht zal het zonder Mbokani, Jovanovic en Gillet moeten stellen. Zij zijn er niet bij wegens schorsing. Maar Anderlecht is meer dan die drie spelers. "We hebben nog ongelofelijk veel kwaliteiten", aldus Van Holsbeeck.


Zo is Matias Suarez beschikbaar en zal hij tegen Genk in de basis starten. Enkele flitsen van hem zijn genoeg om het verschil te maken. En dan is er ook nog Cyriac, lange tijd geblesseerd. "Eén invalbeurt met een doelpunt is voldoende", vertelt de manager.

Ook van Demy De Zeeuw verwacht Van Holsbeeck veel. De Nederlander is 27 keer Nederlands international geweest en heeft bijgevolg een pak ervaring. Tegen Club Brugge deed hij de wedstrijd kantelen.

De druk bij Anderlecht is enorm, zeker nu de titel ook een rechtstreekse plek in de Champions League inhoudt. Haalt paars-wit de titel en dus dat ticket, dan brengt dat makkelijk 12 tot 15 miljoen extra op.

Tegenover Sporza sprak de manager al dat Anderlecht een referentiewedstijd nodig had, en dat herhaalt hij tegenover Het Nieuwsblad. Een wedstrijd met goed voetbal en waar paars-wit vlot wint. En liefst komt die referentiewedstrijd er tegen Genk.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.