Peeters: "Voetjes op de grond houden"

WOENSDAG, 3 APRIL 2013, 10:25 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

De jeugd van Anderlecht won dit weekend opnieuw een prestigieus toernooi. Beloftencoach René Peeters ziet het graag gebeuren. "Maar om te weten of er een nieuwe Praet tussen zit, moeten we nog wat geduld hebben."


Peeters is zelf niet de coach van de U17 die in Amsterdam de Aegon Future Cup wonnen, maar kent de jongens wel goed. "Iemand als Nabil Jaadi liet ik al spelen bij de reserven. Toen ik hem selecteerde voor het toernooi van Viareggio, wist ik dat hij daar klaar voor was. Hij heeft een grote motor en is ook technisch erg goed."

"De topclubs kennen onze spelers al langer"

Door deze overwinning lopen de Anderlecht-talenten opnieuw in de kijker. Heeft Peeters geen schrik dat Europese topclubs hen komen wegplukken? "Elke week staan hier managers rond het veld. Het is niet door de zeges in Viareggio en Amsterdam dat ze nu ineens onze talenten leren kennen. Ze kennen deze al langer."

"Maar dit mag ons niet afschrikken", gaat Peeters verder. "Het is belangrijk voor ons om te focussen op de juiste zaken en de onze spelers een goede omkadering te geven."

"Sommigen hebben meer tijd nodig"

Twee jaar geleden werd Dennis Praet uitgeroepen tot beste speler op de Aegon Future Cup. Deze keer viel Nabil Jaadi, ook een aanvallende middenvelder, de eer te beurt. De vergelijking wordt al gemaakt. "Dit is het moment om de voetjes op de grond te houden", waarschuwt Peeters."

"Om te weten of er een nieuwe Praet tussen zit, moeten we nog wat geduld hebben. Al deze jongens hebben kwaliteiten, anders spelen ze niet bij Anderlecht. Maar ook andere zaken maken het onderscheid tussen een goede speler en een topspeler."

Van het team dat twee jaar geleden in Amsterdam won, kon enkel Praet nog maar de stap naar de basiself zetten. "Maar ook Jordan Lukaku, Davy Roef, Nathan Kabasele en Michaël Heylen hebben het potentieel om de top te bereiken. Sommigen hebben gewoon wat meer tijd nodig."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.