Traoré: "Cyriac is hypergemotiveerd"

DONDERDAG, 4 APRIL 2013, 08:54 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

54 weken nadat hij zich met Standard blesseerde aan de knie, maakte Goh Bi Cyriac maandag zijn rentree op een voetbalveld. In de tribune keek boezemvriend Moussa Traoré goedkeurend toe. "Ik had tranen in m'n ogen toen hij inviel."


Traoré en Cyriac kennen elkaar van bij Standard. Allebei revalideerden ze het voorbije jaar van een zware blessure. De twee vormden een grote steun voor elkaar. "Soms krikte ik zijn moraal op, soms was het andersom", vertelt Traoré in La Dernière Heure."

"We zijn als broers. Het enige verschil is dat Cyriac werd gesteund door een hyperprofessionele club, terwijl ik zelf moest betalen om drie keer per week door een fysiotherapeut behandeld te worden. Het bestuur Standard heeft me een beetje laten vallen."

"Hij heeft geen schrik"

Anderlecht rekent pas volgend seizoen echt op Cyriac, maar volgens Traoré kan de spits de komende weken al van waarde zijn. "Hij wil zoveel mogelijk minuten maken. Ik zou hem graag zien spelen naast Mbokani. Net zoals bij Standard met Tchité zou hij met Mbokani elke verdediging zenuwachtig kunnen maken."

Tegen Genk toonde Cyriac alvast geen schrik te hebben om er stevig in te vliegen. Iets wat Vargas bijvoorbeeld wel heeft. "Dat is onze Afrikaanse mentaliteit: wat ons niet doodt, maakt ons sterker. Cyriac heeft helemaal geen schrik. Tijdens zijn revalidatie heeft hij heel hard afgezien. Wanneer hij thuiskwam, viel hij soms na enkele minuten in slaap. Anderlecht heeft er een spits met veel klasse bij en hij is hypergemotiveerd."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.