Bijna fitte Seck zoekt nieuwe club

VRIJDAG, 5 APRIL 2013, 08:42 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Hoe gaat het met Ablaye Seck? Twee jaar geleden was hij de schlemiel in de play-offwedstrijd tegen Standard en na een uitleenbeurt aan Brussels verdween hij volledig uit beeld. Een ernstige beenblessure is hiervan de oorzaak.


Na zijn weining succesvolle uitleenbeurt aan Brussels vorig seizoen vatte Seck de voorbereiding op deze jaargang aan bij Anderlecht. In één van de eerste oefenwedstrijden kreeg hij van John van den Brom zijn kans, maar met hevige pijn aan het been moest hij het veld verlaten.

Het probleem werd snel gevonden: een veneuze trombose. Of in mensentaal: een stolling van het bloed in één van de aders in het been. Als niet tijdig wordt ingegrepen, kan deze stolling de slagaders bereiken en een longembolie veroorzaken.

Seck voetbalde sindsdien niet meer, maar het einde van zijn revalidatie komt nu stilaan in zicht. Over een maand, aan het einde van het seizoen, zou hij weer fit moeten zijn. Veel toekomst bij Anderlecht lijkt de Senegalese verdediger niet meer te hebben. Zijn manager Khalilou Fadiga is dan ook op zoek naar een nieuwe club voor Seck, die nog een contract tot eind volgend seizoen heeft bij paars-wit.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.