"Zonder voordeel onmogelijk Praet te houden"

WOENSDAG, 10 APRIL 2013, 08:30 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

De Europese commissie onderzoekt een belastingsvoordeel dat de Belgische clubs krijgen. De clubs moeten maar 80 % van de bedrijfsvoorheffing op de spelerslonen betalen. Een noodzakelijk voordeel, zegt Herman Van Holsbeeck.


Europese commissie onderzoekt of dit belastingsvoordeel verdoken overheidssteun is. Als dit zo is, dan moet dit worden afgeschaft. Bij de Belgische clubs houden ze hun hart vast. Veel clubs hebben dit bedrag nodig om te overleven. Voor Anderlecht zou het gaan om 7 à 8 miljoen euro op jaarbasis.

"Deze regeling is de enige manier waarop we nog een klein beetje met het buitenland kunnen concurreren", wijst Anderlecht-manager Van Holsbeeck op het belang ervan. "Als ze dit afnemen, zie ik het somber in. Dan wordt het helemaal onmogelijk om een talent als Dennis Praet hier te houden. Of om buitenlanders aan te trekken die een absolute meerwaarde zijn."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.