Blunderende refs in play-off 1

MAANDAG, 15 APRIL 2013, 20:50 - Skyhawk
Anderlecht-Online No Image Found

Het is iedereen al opgevallen: het niveau van de scheidsrechters in onze play-offs is van een laag niveau. Gisteren werd ook Anderlecht daar het slachtoffer van. Jeurissen belooft beterschap...


Eerder werd Lokeren nog uitgeteld tegen Club Brugge dankzij een onterechte penalty. Standard scoorde deze week twee maal uit buitenspel tegen Zulte Waregem. Anderlecht kreeg een duidelijke penalty niet en Lestienne kwam er met een waarschuwing goed vanaf na natrappen... Mbokani en Jovanovic waren dan wel minder gelukkig tegen Genk en Standard.

Vreemder nog was de uitleg van scheidsrechter Verbist: "Ik had penalty kunnen fluiten, maar deed het niet", zei hij. Waarom dan wel niet, vragen wij ons af? En wat heeft die zesde official aan de doellijn eigenlijk voor zin? Er zijn nuttigere manieren om je zondagnamiddag te spenderen zo lijkt ons.

Scheidsrechtersbaas Jeurissen belooft beterschap: "Ik stel een onderzoek in en zal met elk van onze scheidsrechters spreken", klonk het. Hij voegde er nog aan toe zeer bedroefd te zijn over het niveau.

We vragen ons terecht af welke maatregelen er getroffen zullen worden. Als er niet opgelet wordt, zouden de scheidsrechters wel eens kunnen bepalen wie kampioen wordt. Als we een (ludiek) voorstel mogen doen: werk met schorsingen voor refs op basis van TV beelden...



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.