Meningen over penaltyfases Zulte Waregem-Anderlecht

DINSDAG, 23 APRIL 2013, 17:21 - WauteRSCA
Anderlecht-Online No Image Found

In het Canvas-programma Extra Time werd maandagavond nagekaart over de betwiste fases van zondagavond. Frank Raes, Filip Joos, Gunther Schepens, Johan Boskamp en Franky Dury lieten er hun licht schijnen over de drie penaltyfase


Fase 1: Penalty voor Zulte Waregem na overtreding van Nuytinck op Leye.

Boskamp: "Nuytinck moest gewoon met Leye meelopen. Leye kon niets meer met die bal aanvangen."

Raes: "Leye laat zijn linkervoet al slepen voor het contact."

Dury: "Ik vind het Penalty. Nuytinck verdedigt niet goed in deze fase. Het is het verhaal van een linksvoetige die in een duel gaat. Hij stond ook niet goed opgesteld. Een rechtsvoetige verdediger als Kouyaté had misschien nog kunnen afremmen of een tackle uitvoeren. Dit is een overbodige fout. Leye zou niet vallen als Nuytinck hem niet duwde."

Joos: ‘’Ik vind het geen fout."

Schepens: "Ik vind het penalty."

Fase 2: Geen penalty voor Anderlecht na handspel Colpaert.

Boskamp: (lachend) "Volgens het nieuwe reglement mag je de bal met één hand raken, maar niet met twee zoals hier het geval is."

Raes: "Dit is eigenlijk handspel."

Dury: "Over iedere strafschopfase kan je discussiëren. Anderlecht heeft ook al dertien of veertien strafschoppen gekregen. Misschien is het wel strafschop, maar Colpaert heeft zeker niet de intentie om de bal met de hand te spelen."

Schepens: "Dit is duidelijk handspel."

De tweede strafschop voor Zulte Waregem vond iedereen terecht.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.