De frustratie van John van den Brom

DINSDAG, 23 APRIL 2013, 18:41 - WauteRSCA
Anderlecht-Online No Image Found

John van den Brom was na de verliespartij tegen Zulte Waregem bikkelhard voor de wedstrijdleiding. Hoewel zijn woordkeuze wat ongelukkig was, viel er wel iets te zeggen voor zijn uitval. Een kleine reconstructie:


Anderlecht-Racing Genk:

Hyland ontsnapt aan een vroege rode kaart na een tackle op Kljestan. Anderlecht speelt Racing Genk een uur lang van de mat, maar blijft uiteindelijk toch puntenloos achter.

Standard-Anderlecht:

Van den Brom kiest voor een behoudende tactiek om Standard niet te laten terugkeren in de titelstrijd. Hij slaagt in zijn opzet, maar krijgt achteraf veel kritiek op zijn strijdplan.

Anderlecht-Brugge:

Lestienne komt na twintig minuten weg met een berisping na een natrapbeweging richting Odoi. Scheidsrechterbaas Robert Jeurissen geeft achteraf toe dat deze fase niet veel verschilt van het natrappen door Mbokani op simaeys in de halve finale van de beker. Een fase die Mbokani vier wedstrijden aan de kant hield en Anderlecht de bekerfinale kostte.

Anderlecht mag van geluk spreken dat het halverwege maar 0-1 in het krijt staat. Odoi werd na een half uur terecht van het veld gestuurd. Anderlecht komt echter herboren uit de kleedkamer en grijpt Club Brugge meteen na de keel. In de 47e minuut begaat Donk een duidelijke fout op Mbokani binnen de zestien. Een logische strafschop en rode kaart blijven echter uit. Scheidsrechter Verbist weigert ook na de wedstrijd zijn fout toe te geven.

Anderlecht-Lokeren:

Anderlecht kent in de eerste periode geen enkele moeite met Lokeren. Halverwege staat het verdiend 3-0. Meteen na de pauze geeft ref Nzolo een overdreven rode kaart aan Olivier Deschacht, na een tackle op Trompet. De Lokeren-speler is duidelijk verbaasd over de arbitrale beslissing en verklaart achteraf dat het geen rode kaart was en Deschacht geen schorsing verdiende. Deschacht krijgt uiteindelijk één wedstrijd effectieve schorsing.

Zulte Waregem-Anderlecht:

Zulte Waregem krijgt vroeg in de wedstrijd een lichte strafschop na een duel tussen Leye en Nuytinck. Anderlecht wordt even later een penalty ontnomen na handspel van Colpaert. Op de tweede goal van Zulte Waregem viel weinig af te dingen, al claimde paars-wit wel een voorafgaande fout op Kouyaté. John Van den Brom is achteraf hard voor scheidsrechter Boucaut.

De voorgeschiedenis van Boucaut speelde wellicht ook een rol in de boosheid van Van den Brom. De jonge bankier was ook scheidsrechter in de vuurpijltoppertussen Standard en Anderlecht, waar hij het vertikte de partij definitief te staken.

Vindt u dat Van den Brom te ver ging met zijn kritiek op de arbitrage? U kan uw mening kwijt in onze webpoll.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.