Albert: "Biglia staat te zwaar"

DINSDAG, 23 APRIL 2013, 18:46 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

In Sport/Voetbalmagazine laat Philippe Albert zijn licht schijnen over Lucas Biglia. De oud-verdediger van Anderlecht is scherp in zijn oordeel. Volgens hem speelt Biglia te voorzichtig. Z'n transferambities bergt hij ook best op.


Volgens Albert is de tijd voorbij dat een verdedigende middenvelder enkel de bal moet afpakken en dan een passje breed geven. Hij zag Biglia tegen Standard bijna spelen als een libero. "We zijn niet meer in de jaren '80 he", aldus Albert.

Albert vindt ook dat Biglia niet beweeglijk genoeg is. Zijn fysieke conditie is niet goed genoeg, zo denkt hij. Dit komt volgens hem omdat Biglia continu twee, drie kilogram te zwaar weegt. "Malanda en Vainqueur daarentegen zijn altijd in beweging."

Al jaren geeft Biglia aan een stap hogerop te willen zetten. Albert vreest dat Biglia dat niveau niet aankan en raadt hem aan bij Anderlecht te blijven. Sportief zal hij geen stap vooruit kunnen zetten, aldus Albert. Hij zal enkel financieel hogerop kunnen.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.