"Anderlecht betaalde te veel voor Acheampong"

WOENSDAG, 24 APRIL 2013, 09:00 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Voor een bedrag van één miljoen euro nam Anderlecht vorige week Frank Acheampong definitief over van Buriram United. Een veel te hoog bedrag, vindt kenner Robert Procureur. Anderlecht had het anders én beter moeten aanpakken.


De één miljoen euro die Anderlecht voor Acheampong betaalde is een Thais record. Volgens Procureur had Anderlecht hem echter ook voor 300.000 of 400.000 euro kunnen aantrekken. Als Anderlecht zelf naar Thailand was gekomen, hem had gescout en meteen had toegehapt, was hij Acheampong veel goedkoper geweest.

Anderlecht werkte echter via een makelaar en besloot hem eerst voor een erg lage prijs te huren. De aankoopoptie die in deze overeenkomst werd opgenomen, lag echter veel hoger dan wat Anderlecht betaald zou hebben bij een onmiddellijke transfer.

Over de kwaliteiten van Acheampong twijfelt Procureur, al jaren actief in het Thaise voetbal, niet. "Hij is razendsnel en scoort vlot", zo weet hij. Verder stipt Procureurs aan dat Acheampong een goede techniek heeft, al is die niet uitzonderlijk.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.