Met of zonder De Sutter tegen Club Brugge?

VRIJDAG, 26 APRIL 2013, 09:01 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Houdt John van den Brom vast aan zijn twee spitsen of kiest hij zondag opnieuw voor een 4-3-3? Dit laatste zou geen slecht idee zijn. Wanneer Mbokani en De Sutter samen op het veld staan, scoren ze niet zo vlot.


Mbokani en De Sutter vormden dit seizoen in zestien wedstrijden een duo. Tien keer stonden ze samen aan de aftrap, zes keer was het na een invalbeurt van De Sutter. In al die wedstrijden wisten ze samen maar twaalf keer te scoren. Slechts in twee matchen scoorden ze allebei.

Hoewel Mbokani al verklaarde zich beter te voelen met De Sutter naast zich, valt te betwijfelen of het ook zo is. Mbokani voelt graag de bal en wordt in zijn acties beknot als De Sutter erbij loopt. Anderzijds is De Sutter op zijn best in de rechthoek. Dan komst zijn doelgerichtheid het best tot uiting. Verder van de goal komen zijn kwaliteiten minder tot hun recht.

Soms lukt hun samenspel wonderwel, soms ook niet, zoals zondag tegen Zulte Waregem. Met het duo samen op het veld heeft Anderlecht te vaak de neiging de lange bal te spelen. Als Van den Brom tegen Club Brugge teruggrijpt naar zijn 4-3-3, is het De Sutter die weer naar de bank verhuist. Mbokani is immers incontournable.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.