Zwak België wint van San Marino

WOENSDAG, 30 MAART 2005, 22:29 - Sporting Boy
Logo Anderlecht-Online

België heeft San Marino verslagen na een ontzettend zwakke partij. Simons kon via penalty België op voorsprong brengen, maar nog voor de rust maakte Selva er 1-1 van. Van Buyten kon na een uur de 1-2 binnenkoppen.


Vincent Kompany liep in de wedstrijd een gele kaart op waardoor hij geschorst is voor de wedstrijd tegen Servië-Montenegro.
Zowel Kompany als Vanderhaeghe speelden de volledige wedstrijd. Olivier Deschacht zat op de bank, Anthony Vanden Borre moest van in de tribune toekijken omdat hij niet in de selectie van Antheunis zat.
Door deze overwinning komt België op de 4de plaats in groep 7 met 7 punten. De Rode Duivels staan eveneens op 2 punten van de tweede plaats, aangezien Spanje gelijk speelde tegen Servië en ook Lithouwen de punten deelde met Bosnië.

Doelpunten: 19' Simons 0-1 (pen), 40' Selva 1-1, 65' Van Buyten 1-2

San Marino: F.Gasperoni, Albani, Della Valle, Bacciocchi, Marani, Valentini, Vannucci, Domeniconi (89' Montagna), A.Gasperoni, Ciacci (61' B.Gasperoni), Selva

België: Proto, Kompany, Van Buyten, Doll (58' Vandenbergh), Van der Heyden, Vanderhaeghe, Simons, Buffel (38' Chatelle), Daerden, Pieroni (83' Bisconti), E. Mpenza

Scheidsrechter: Kasnaferis (Gri)anderlecht-online forum