Van den Brom: "Penalty's zijn catastrofe"

ZONDAG, 28 APRIL 2013, 20:35 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

De wanhoop stond in de ogen van John van den Brom te lezen na een zoveelste gemiste strafschop. Hierdoor verloor Anderlecht opnieuw, iets wat het niet verdiende. "Er is maar één ploeg die gevoetbald heeft vandaag en dat zijn wij."


“Ik vind dat we heel goed gespeeld hebben. We hebben vanaf het begin getoond dat we kwamen om te winnen. We zaten meteen goed in de wedstrijd, maar komen op een onvoorstelbare manier op achterstand”, zo begon Van den Brom zijn wedstrijdanalyse op Radio 1. “Natuurlijk was het een foutje van Kljestan. Dat kan altijd, maar het kan niet dat Lestienne dan vrank en vrij staat om te scoren.”

Van den Brom zag hoe zijn team de draad meteen weer oppakte. “Club Brugge was bang van ons. De speelden niets anders dan op de counter. Dat is ook het enige wat ze kunnen. Dan sta je plots wel 2-0 achter. Gelukkig kwamen we snel terug in de wedstrijd via Bruno en dan wacht je op die 2-2.”

In de slotfase had Mbokani deze aan de voet, maar ook hij slaagde er niet in te scoren vanaf elf meter. “Je komt dan snel terug in de wedstrijd en wacht dan op die 2-2. Tom maakt een doelpunt dat wordt afgekeurd en dan krijg je de situatie met de strafschop. Dan denk je ‘het zal toch niet, laat het ons één keer gegund zijn om het goede spel te belonen met een punt’. Maar dat is helaas te veel van het goeie voor ons. Dan is er het ongeloof dat je hem weer niet binnen schiet. Het is een catastrofe.”

“Je kan verliezen door slecht te spelen. Dat kan je moeilijk accepteren, maar dit is ook moeilijk te accepteren. Ik vind dat we onszelf niet belonen voor de goede wedstrijd. De enige manier om uit deze negatieve spiraal te komen, is een wedstrijd winnen en dat op een manier zoals we vandaag hebben gespeeld. Dat moet eens gaan gebeuren en dan ligt nog steeds alles open. Het is een hele rare competitie. De volgende wedstrijd moet absoluut gewonnen worden, maar dat hebben we nog al een paar keer gezegd.”



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.