Beloften verliezen van Racing Genk

MAANDAG, 29 APRIL 2013, 23:57 - WauteRSCA

De beloften van Anderlecht hebben maandagavond met 3-1 verloren op het veld van Racing Genk. Frank Acheampong scoorde het enige Paars-witte doelpunt. Ondanks de nederlaag behouden de beloften een behoorlijke kans op de titel.

Acheampong maakte in de 34e minuut een doelpunt van Mert ongedaan. Diezelfde Acheampong trof op slag van rust de paal. Ayub Masika kopte aan de overzijde de 2-1 tegen de touwen. In een evenwichtige tweede helft was het Mert die met zijn tweede van de avond de 3-1 eindstand op het bord bracht. Voor de beloften is het de eerste nederlaag sinds 22 maart, toen tegen Zulte Waregem.

Door de recente 1 op 6 van Anderlecht wordt de titelstrijd weer wat spannender. Anderlecht volgt nu op 3 punten van leider Club Brugge, maar heeft wel nog twee wedstrijden tegoed.

opstelling Genk: Van Hout, De Kegel, Spruyt, Ferreira, Castagne, Hendrickx, Masika (70' Walbrecq), Gerkens, Schrijvers, Mert (86' Carlone), Croux

opstelling Anderlecht: Roef, Vanden Borre, Mbemba (80' D'Alberto), Heylen, Lukaku, Dendoncker, Najar, Diarra (82' Kawaya), Acheampong, Tarfi, De Bruyn (80' Koulibaly)