Slechtste reeks sinds Tweede Wereldoorlog

DINSDAG, 30 APRIL 2013, 18:33 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Uit zijn laatste tien wedstrijden in de reguliere competitie en de play-offs puurde Anderlecht amper tien punten. Sinds de Tweede Wereldoorlog zette het nooit een slechtere reeks neer. Drie keer werd even slecht gepresteerd.


De eerste keer was in het seizoen 1972-1973. Hipoliet van den Bosch was toen Georg Kessler opgevolgd als coach. Anderlecht beëindigde het seizoen toen als zesde, maar won wel de beker.

Het seizoen 1979-1980 werd eveneens afgesloten met tien punten uit de laatste tien wedstrijden. Met Urbain Braems als coach eindigde Anderlecht vijfde. Dat was toen net genoeg voor deelname aan de Uefa Cup.

Minder lang geleden behaalde Frank Vercauteren in 2007-2008 een tien op dertig. Na een 2-0-nederlaag tegen Beerschot werd hij ontslagen en opgevolgd door Ariël Jacobs. Die slaagde er niet meteen in om het tij te keren, maar beëindigde het seizoen toch op een tweede plaats op zeven punten van landskampioen Standard.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.