Aruna Dindane: "Dit wordt mijn seizoen"

WOENSDAG, 30 JULI 2003, 08:15 - Jordi
Anderlecht-Online No Image Found

Vlot en heerlijk dribbelend baande Aruna Dindane (22) zich een opzienbarende weg door de terugronde van verleden seizoen. Nu wil hij deze lijn doortrekken. "Dit moet mijn seizoen worden", stelt hij onomwonden.

Aruna Dindane begint aan zijn vierde seizoen voor Anderlecht. "Maar voor het eerst heb ik een prima voorbereiding achter de rug", zegt hij. "De vorige jaren was er steeds een blessure om mij af te remmen. Nu heb ik nergens last van, buiten wat blaren op mijn voeten. Ik voel me lekker. Ook al heb ik maar een korte vakantie achter de rug. Pas op 25 juni, na de laatste kwalificatiematch voor de Africa-cup met Ivoorkust tegen Zuid-Afrika, kon ik twee weken uitblazen. Veel rust had ik evenwel niet want mijn dagen zijn goed gevuld met bezoekjes aan al mijn neven en nichten, ooms en tantes...".


Op 6 juli stond Aruna terug op Anderlecht. Goed drie weken later maakt hij zich op voor de match tegen Bucarest.


Revanche na schorsing.


"Ik ben er helemaal klaar voor. De voorbije jaren heb ik wat ervaring opgebouwd. De déclic is er begin dit jaar helemaal gekomen na mijn schorsing wegens uitsluiting tegen Beveren. Ik moest uiteindelijk slechts twee ipv acht matchen aan de kant blijven. Die beslissing deed me goed. Ik wilde laten zien dat ik me kon gedragen; ik had iets recht te zetten. Noem het een revanche. Het is gelukt maar ik ben er nog niet. De voorbije twee seizoenen grepen we naast de titel. Dat mag niet meer gebeuren. Ik mocht in 2001 al eens mee vieren maar dat was toen meer de titel van Koller en Radzinski, ik was veelal invaller. Nu wil ik actief meewerken aan het veroveren van de titel. Maar eerst de kwalificatie voor de Champions League. We gaan er alles aan doen opdat straks weer de grootste ploegen van europa naar Anderlecht komen. We hebben een mooie kans om dat doel te bereiken".


In 2000 en 2001 mocht Aruna al proeven van de Champions League. Hij scoorde zelfs tweemaal, telkens tegen Real Madrid. Nu hij naar een steeds hoger niveau groeit staat de pret in zijn ogen te lezen bij het vooruitzicht naar nieuwe confrontaties met de absolute top. "Maar laat ons eerst maar een goed resultaat meebrengen. Nadien zien we wel".


Aruna beseft dat een goed resultaat in de Champions League de interesse voor zijn persoontje alleen maar kan doen toenemen. Vorig seizoen werd hij reeds gelinkt aan Manchester United en AC Milan. "Dat klopt. Op het veld probeer ik daar zo weinig mogelijk aan te denken. Ik word daar alleen maar nerveus van. Ook word ik aangeklampt over de Gouden Schoen. Ik kan als eerste Afrikaan deze trofee winnen. Die erkenning zou deugd doen. Al ben ik met die zaken niet bezig. De Champions League halen: daar denk ik aan".



Bron: "Het Nieuwsblad"



anderlecht-online forum