Kouyaté wil gerust tot januari blijven

DINSDAG, 14 MEI 2013, 08:59 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Cheikhou Kouyaté droomt van de Premier League, maar wacht nog op zijn Belgisch paspoort. Als dit niet rond raakt voor 31 augustus sluit hij een verlengd verblijf niet uit. Champions Leauge spelen vindt hij een mooi vooruitzicht.


In Het Nieuwsblad en La Dernière Heure zegt Kouyaté dat hij al enige tijd weet dat Dinamo Kiev zeven miljoen euro voor hem over heeft. Maar hij wil nu nog niet kiezen voor het geld en hij hoopt dat Anderlecht dit respecteert.

De verdediger gelooft dat hij het niveau van de Premier League aankan en droomt van een transfer naar Engeland. Desnoods wacht hij tot januari om deze droom te realiseren. "Ik hoop op een mirakel en dat ik mijn paspoort deze zomer nog krijg", zo zegt Kouyaté. Lukt dit niet, dan wil hij gerust nog even bij Anderlecht blijven. "Anderlecht is een topclub. En Champions League spelen? Waarom niet?"

Kouyaté zal de beslissing over zijn toekomst nemen in samenspraak met zijn ouders. Ook een andere competitie, zoals de Franse, sluit hij niet uit. Maar van Monaco heeft hij alleszins nog niets gehoord.



anderlecht-online forum