Is Praet de beslissende troef in titelstrijd?

DINSDAG, 14 MEI 2013, 15:12 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Na twee maanden in de schaduw is Dennis Praet helemaal terug. Met een prachtige assist zette hij Anderlecht in Genk op het goede spoor. De vandaag jarige Praet lijkt net op tijd weer in topvorm om Anderlecht kampioen te maken.


Eind maart verdween Praet van de basis naar de bank. In Zulte Waregem zat hij zelfs op de tribune. Dit zorgde voor onzekerheid in de enthourage van Praet en deze klopte aan bij Herman Van Holsbeeck. De Anderlecht-manager stelde hen gerust en lijkt nu gelijk te krijgen. Tegen Standard mocht Praet een half uur invallen. Hij deed het prima en in Genk startte hij weer in de basiself.

Volgens nationaal beloftencoach Johan Walem werd Praet het slachtoffer van het minder goed draaien van heel de ploeg. "Wanneer ik hem aan het werk zag en met de geluiden die ik opving uit Anderlecht, was er absoluut geen sprake van een fysieke dip of van vormverlies", zo vertelt hij. Praet werd volgens Walem het slachtoffer van het experimenteren van John van den Brom om de ploeg weer op de rails te krijgen.

Tijdens zijn moeilijke periode toonde Praet ook zijn sterke persoonlijkheid. Hij werd geen rotte appel in de kleedkamer, maar bleef hard trainen en wachten op zijn kans. Zijn enthourage daarentegen is minder voorbeeldig. Deze zijn erg ongeduldig. Een stem in het Astridpark spreekt zelfs van "ambetant". Gelukkig laat Praet zich hierdoor niet zot maken. Volgens Walem blijft Praet best nog twee of drie jaar bij Anderlecht.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.