Anderlecht denkt aan nieuwe huur De Zeeuw

WOENSDAG, 15 MEI 2013, 08:50 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Gaan Anderlecht en Demy de Zeeuw met elkaar verder? Na diens doelpunt in Genk is de discussie weer opgelaaid. Bij Anderlecht is men overtuigd van zijn talent en de meerwaarde, maar men vindt dat het er onvoldoende uit komt.


Anderlecht huurt De Zeeuw sinds januari van Spartak Moskou en kon hem voor twee miljoen euro defintief aantrekken. Het liet deze optie echter verlopen omdat hij zich de voorbije maanden niet kon doorzetten. Toch wil John van den Brom zijn landgenoot graag houden. Een nieuwe huur, waarbij Anderlecht niet zwaar hoeft te investeren, is daarom een interessante piste.

Nieuw gebit

In Nederland is men echter niet meer zo wild van De Zeeuw. Volgens sportjournalisten van het AD is hij sinds het WK van 2010 op zoek naar zijn beste vorm. "Hij is niet meer de dwingende speler van een paar jaar geleden", zo klinkt het. De problemen gaan terug tot het WK 2010. In de halve finale kreeg hij een harde trap in zijn gezicht waarbij zijn gebit zwaar gehavend raakte.

De Zeeuw kreeg een resem nieuwe kronen, maar hij bleef lang op de sukkel. Zo voelde hij zich vaak ziek. Zijn seizoen 2010-2011 werd niet zijn beste en Ajax was niet rouwig dat hij vertrok. Maar ook in Rusland slaagde hij er niet in een basisplaats te veroveren en bleef hij zoeken naar zijn beste vorm.

"Wil zelf graag blijven

De Zeeuw zelf hoopt intussen dat hij Anderlecht kan overtuigen om te mogen blijven. "Als de club me wil houden, dan vinden we een oplossing", zo zegt hij in La Dernière Heure.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.