Nieuw nationaal stadion tegen 2019

MAANDAG, 27 MEI 2013, 15:49 - WauteRSCA
Anderlecht-Online No Image Found

De plannen rond het nieuwe nationale stadion worden steeds concreter. De bouw van het nieuwe stadion zou in 2016 moeten beginnen en klaar zijn tegen 2019. Brussel wilt zich namelijk kandidaat stellen als gaststad voor het EK 2020.


In het nieuwe stadion zouden minstens 55.000 zitplaatsen komen. Naast voetbalmatchen zouden ook andere evenementen zoals manifestaties en concerten kunnen plaatsvinden in het stadion.

Het is nog niet duidelijk of er plaats in voor een atletiekpiste in het nieuwe stadion. Het aanleggen van een piste zou de kostprijs voor het stadion namelijk enorm doen stijgen. Het is dus nog onzeker of de Memorial Van Damme in het nieuwe stadion zal plaatsvinden. Een piste is om het huidige Anderlecht-stadion aan te passen zodanig de Memorial daar kan plaatsvinden.

De Brusselse regering moet wel nog een akkoord vinden met de Vlaamse overheid en de federale regering. Parking C is namelijk eigendom van de stad Brussel, maar ligt in Vlaanderen. Alain Courtois, Brussels schepen van sport, gaat er echter van uit dat er snel een akkoord zal worden bereikt




anderlecht-online forum