Anderlecht: "Niet gehoord in stadiondossier"

DINSDAG, 28 MEI 2013, 09:45 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

De stad en het gewest Brussel stelden gisteren hun stadionplannen voor, maar hierbij bleef het stil rond een mogelijke participatie van Anderlecht. Schepen van sport Alain Courtois geeft toe dat Anderlecht niet betrokken werd.


"Anderlecht heeft zijn eigen project", verwijst Courtois naar de plannen om een derde ring op het Constant Vanden Stock-Stadion te bouwen. "Dit staat los van ons dossier." Vorige week liet Anderlecht-preses Roger Vanden Stock verstaan dat het hem logisch lijkt dat als er een nieuw Brussels stadion komt, Anderlecht hier zou spelen. Hij voegde er toen ook aan toe nog niet geraadpleegd te zijn in het dossier.

Her en der viel te horen dat Anderlecht vijftig miljoen euro zou investeren in het nieuw Brussels stadion. Paars-wit ontkent dit. "Daar is niet over gesproken", zo klinkt het. Anderlecht liet gisteren weten zich te zullen informeren over het nieuwe project en op de bestuursvergadering van 7 juni een officieel standpunt te zullen innemen.

Herman Van Holsbeeck stelt zich wel vragen bij de financiële haalbaarheid van een nieuw stadion zonder Anderlecht. Een stadion van 300 miljoen euro neerpoten om er vijf wedstrijden per jaar te spelen, vindt hij weinig realistisch.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.