Levert José Mourinho Anderlecht miljoenen op?

VRIJDAG, 7 JUNI 2013, 16:13 - WauteRSCA
Anderlecht-Online No Image Found

José Mourinho werd onlangs aangesteld als nieuwe coach van de Engelse grootmacht Chelsea. Het is een publiek geheim dat de Portugees een boontje heeft voor Romelu Lukaku. Een boontje dat Anderlecht miljoenen kan opleveren.


Romelu Lukaku verhuisde in de zomer van 2011 van Anderlecht naar Chelsea. Hoewel beide clubs overeenkwamen om niet te communiceren over de transferprijs, vond de transfersom toch zijn weg naar de pers. Chelsea zou twaalf miljoen betaald hebben voor Lukaku, maar dat bedrag zou kunnen oplopen tot twintig miljoen, via een systeem van incentives.

Incentives zijn een soort prestatiegerichte bonussen. Meestal hangen deze samen met het aantal gespeelde wedstrijden voor de hoofdmacht van de club. Een tweede uitleenbeurt op rij zou dus een flinke streep door de paars-witte rekening -geweest- zijn.

Of ‘Big Rom’ effectief bij Chelsea blijft en of hij er een basisplaats kan afdwingen, zal de toekomst moeten uitwijzen. De redactie van Anderlecht-online wenst het eigen jeugdproduct alvast het allerbeste.




Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.