Vanden Stock: "Blij dat we Zulte kunnen helpen"

MAANDAG, 10 JUNI 2013, 18:35 - Michaël
Anderlecht-Online No Image Found

Op een persconferentie bevestigde Roger Vanden Stock dat Anderlecht gastheer speelt voor (minstens) twee Europese matchen van Zulte Waregem. Zulte-bestuurder Patrick De Cuyper reageert verheugd. "Dit is een prachtige geste."

"Ik ben blij dat RSCA Zulte Waregem heeft kunnen uit de nood helpen. Het zou een schande geweest zijn voor het Belgisch voetbal als de tweede van de rangschikking geen Europees voetbal had kunnen spelen", aldus Roger Vanden Stock in de vooravond. "Zij hebben heel goed gewerkt en verdienen het om in Europa aan te treden. Ik ben verheugd dat we Essevee hebben mogen bijstaan."

Ook de burgemeester van Anderlecht, Eric Tomas, is verheugd: "Ik heet Zulte Waregem welkom in onze gemeente. Ik hoop dat we met z’n allen alle fair play regels eerbiedigen zodat de twee thuiswedstrijden van Essevee in Anderlecht in de best mogelijke sfeer afgewerkt kunnen worden."

De gedelegeerd bestuurder van Zulte Waregem, Patrick De Cuyper, is gelukkig met deze oplossing. "Ik wil Anderlecht danken voor deze prachtige geste. Zonder hen had Zulte Waregem geen Europees voetbal kunnen spelen. Sporting Anderlecht stelt, zoals gewoonlijk, het algemeen belang van het Belgisch voetbal voorop. Ik wil langs deze weg ook alle afdelingen van RSCA danken om het ter beschikking stellen van de know how inzake de organisatie van Europese wedstrijden. Zonder de landskampioen liep Zulte Waregem het risico om uitgesloten te worden van Europees voetbal."

De heenwedstrijd van Zulte Waregem in de voorrondes van de Champions League vindt plaats op 30 of 31 juli, de terugwedstrijd een week later. Ook de laatste Europese voorronde zal Zulte in Anderlecht spelen. Bij winst is dit de vierde CL-voorronde, bij verlies de laatste voorronde voor de Europa League.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.