Verschueren ontevreden over thuiswedstrijden op zondag

DINSDAG, 11 JUNI 2013, 15:53 - Goofy
Anderlecht-Online No Image Found

Het ziet er naar uit dat Anderlecht komend seizoen elke thuiswedstrijd op een zondagnamiddag zal spelen. Michel Verschueren is hier absoluut niet gelukkig mee.


Tegenover Het Nieuwsblad laat Verschueren verstaan dat hij begrijpt dat de kalendermanager met heel wat parameters moest rekening houden tijdens het opstellen van de kalender. Maar toch vindt hij het jammer dat er nooit 's avonds om 20u gespeeld zal worden. "Voor de toeschouwers is dat een beter tijdstip en zeker voor het clubrestaurant dat dan meer eters heeft", aldus Verschueren.

De voormalig manager wijst met een vinger richting gemeente Anderlecht. Hij begrijpt niet dat supporters zelfs op een zondag moeten betalen om te kunnen parkeren, zeker niet omdat de club de gemeente jaarlijks 750.000 euro betaalt.

Nils Van Brantegem, kalendermanager, legt uit waarom Anderlecht enkel op zondagnamidadg thuis zal spelen. "Anderlecht mag van de lokale politie geen wedstrijden op zondagavond spelen omdat de lokale politie maandagochtend moet instaan voor het transporteren van gevangenen. En op vrijdag en zaterdag kan er niet gespeeld worden door parkeerproblemen. De enige mogelijkheid is dus op zondag om 14.30 of om 18 uur."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.