"Topclubs willen geheim Anderlecht kennen"

DONDERDAG, 13 JUNI 2013, 13:36 - Goofy
Anderlecht-Online No Image Found

Jean Kindermans, verantwoordelijke voor de jeugdopleiding bij Anderlecht, gaf een interview aan La Dernière Heure. Hierin verklaart hij dat de Europese topclubs het geheim van Anderlecht willen kennen.


Kampioen bij U12 , U15 , U17 , U19 en U21. Het minste wat je kan zeggen is de jeugd bij Anderlecht goed bezig is. Niet te verwonderen dat paars-wit de kaart van de jeugd wil trekken.

Vooral de overwinning in het Viareggio toernooi blijft Kindermans, die nu al acht jaar aan het hoofd van de jeugdopleiding staat, bij. "In ons basiselftal stonden maar liefst zeven spelers die hun opleiding bij Anderlecht gekregen hebben. Normaal gezien gingen alleen Italiaanse ploegen met de trofee lopen. Deze overwinning heeft ons veel respect opgeleverd bij de Europese topclubs. Er gaat geen week voorbij of ik word gevraagd voor een conferentie of met de vraag om de opleiding in Neerpede te mogen bezoeken."

Kindermans ziet echter nog ruimte voor verbetering: "Op het vlak van infrastructuur willen we een synthetisch veld, een hotel en een overdekte oefenzaal. Ook op het vlak van coaching en omkadering is er nog steeds ruimte voor verbetering. Anderlecht moet de rest altijd minstens één stap voor zijn."

Een probleem met zo'n succesvolle jeugdopleiding is dat veel talenten al snel naar een andere club trekken en ook naar het buitenland. Zo zag het de voorbije jaren toptalenten Adnan Januzaj (Mancheter United) en Charly Musonda Junior (Chelsea) vertrekken.



anderlecht-online forum