Tien jaar Van Holsbeeck

ZATERDAG, 15 JUNI 2013, 10:47 - Michaël
Anderlecht-Online No Image Found

Herman Van Holsbeeck is tien jaar manager bij Anderlecht. In die periode heeft hij er nog geen moment aan gedacht om er mee te stoppen, ook niet in moeilijke periodes zoals het onderzoek tegen Pietro Allata.


Van Holsbeeck is de man die goochelt met de miljoenen maar zelf het grote geld verdienen doet hij er niet mee. "Dan had ik makelaar moeten worden", aldus de manager. Vroeger ging Van Holsbeeck in zijn eentje onderhandelen over een transfer, maar nu laat hij zich toch bijstaan door een adviseur.

In tien jaar bij Anderlecht ken een mens mooie momenten maar ook minder mooie. Zo zijn er wel enkele transfers die compleet mislukt zijn tijdens zijn periode als manager. Denk maar aan Dmitri Boelykin - die tien kilo te dik stond - en aan Luciano da Silva Triguinho. De Brazilaan kwam zonder vrouw en kind naar België en huilde de ganse dag. Uiteindelijk heeft paars-wit hem uit medelijden laten gaan.

Ook heeft Anderlecht wel al enkele huidige topspelers gemist. Zo wou Van Holsbeeck het busje om Steven Defour te gaan halen zodat hij kon trainen, niet betalen. Maar ook Aspas van Celta de Vigo stond ooit op het lijstje van Herman. Die speler werd nu voor toen miljoen verkocht aan Liverpool.

Toch is hij trots op enkele transferdossier. Matias Suarez is er daar eentje van. Maar Nicolas Frutos is de man die er voor gezorgd heeft dat Van Holsbeeck nog steeds manager is bij paar-wit. De Argentijn kwam tijdens een woelige periode naar Anderlecht, een periode waar de politie Van Holsbeeck aanraadde om zijn auto niet voor het stadion te parkeren, een periode waar supporters de terugkeer eisten van Michel Verschueren.

Nog vijf jaar zal Van Holsbeeck aanblijven als manager. De toekomstig manager van Anderlecht zal zich veel minder met het sportieve moeten bezig houden en vooral met andere aspecten. Van Holsbeeck heeft rond hem een gans team klaargestoomd zodat Anderlecht nu gerund wordt door meerdere mensen. Maar misschien biedt Anderlecht me een andere functie aan, dat kan. "Maar pas als de voorzitter zegt hij klaar is, dan ben ik dat ook."

Het volledige interview is te lezen in de zaterdageditie van Het Nieuwsblad.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.