Jona zegt niet langer 'neen' tegen Anderlecht

DINSDAG, 18 JUNI 2013, 08:45 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Anderlecht heeft de voorbije dagen bij zowel Jonathan Dos Santos als bij Barcelona de druk opgevoerd om de Mexicaanse middenvelder over te nemen. Jona en zijn enthourage zien, met het oog op het WK, Anderlecht steeds meer zitten.


Anderlecht volgt Jona al een tijdje en vorig seizoen deed ook Club Brugge een poging om hem te strikken. De Mexicaan, die toen einde contract was in Nou Camp, sloeg het bod echter af en tekende voor drie jaar bij. Intussen liggen de kaarten anders en wil hij wel vertrekken.

Twee maanden geleden informeerde Anderlecht al eens, maar toen bedankte Jona vriendelijk. Hij hoopte in Spanje aan de slag te kunnen blijven. Maar omdat het geld daar op is, behoort een transfer naar Brussel nu toch tot de mogelijkheden.

Vraagprijs: 5 miljoen euro

Volgens Het Laatste Nieuws heeft Anderlecht intussen een bod van drie miljoen euro gedaan op Jona. Het Nieuwsblad spreekt van vier miljoen. Dit is echter nog onder de vraagprijs van vijf miljoen euro.

Jona zelf lijkt intussen in te zien dat Anderlecht geen slecht keuze is. Hij kan er Champions League spelen, wat belangrijk is met het oog op het WK volgend jaar in Brazilië. "Volgend seizoen is ontzettend belangrijk voor mij", zo zei hij onlangs. "Ik wil absoluut spelen." Ook vader Zizinho ziet een transfer naar Anderlecht helemaal zitten.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.