Oud-speler Stassin wordt jeugdcoach

VRIJDAG, 21 JUNI 2013, 09:32 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Stéphane Stassin keert terug naar Anderlecht. De 37-jarige Stassin, die tussen 1996 en 1999 tot 46 wedstrijden bij het A-elftal kwam, wordt volgend seizoen coach van de U15. "Met mijn ervaring hoop ik hen veel te leren."


Dinsdagavond kreeg Stassin een telefoontje van Jean Kindermans, jeugdverantwoordelijke bij Anderlecht, met de vraag of hij interesse had om jeugdcoach te worden. Enkele jaren geleden was Stassin in het kader van een trainercursus te gast op Anderlecht. Toen al werd hij benaderd om met de jeugd te gaan werken, maar hij vond zich toen nog te jong. Nu hapt hij wel toe.

"Dat ik zelf de jeugdreeksen bij Anderlecht doorliep en ervaring heb op het hoogste niveau, sprak de club aan", zo vertelt Stassin in Sudpresse. "Ik ga me bezighouden met de U15 en hen drie trainingen per week geven. Anderlecht heeft het beste opleidingscentrum van het land."

"Ik hoop met mijn ervaring de jonge talenten goed te kunnen begeleiden", gaat Stassin verder. "Sommige jongens van 14-15 jaar wanen zich al vedetten, terwijl de weg naar de deur van het A-elftal nog ver weg is. Aan mij om hen te sturen. Deze uitdaging staat me aan."

Stassin kwam in 1986 als tienjarige bij Anderlecht terecht. Tien jaar later maakte hij zijn debuut in het A-elftal. Een basisplaats kon hij niet verwerven en in 1999 trok hij naar het Duitse Borussia Mönchengladbach. Nadien volgden nog Angers, Union, Boussu Dour Borinage, Olympic Charleroi en Sint-Katelijne Waver.



anderlecht-online forum