Officieel: Mbokani trekt naar Dinamo Kiev

VRIJDAG, 21 JUNI 2013, 21:44 - Michaël
Anderlecht-Online No Image Found

Dinamo Kiev heeft vrijdagavond officieel bevestigd dat Dieumerci Mbokani definitief de overstap maakt van Anderlecht naar de Oekraïense club, en dit voor vier seizoenen. Zaterdag worden meer details bekend gemaakt.


Hiermee komt een einde aan een lange soap rondom de transfer van de Congolese spits. Ook Anderlecht plaatste een communiqué online.

"Vandaag bereikten RSC Anderlecht en de Oekraïense top club Dynamo Kiev een akkoord over de onmiddellijke overgang van spits Dieumerci Mbokani. Dieu zal de volgende vier seizoenen voor Kiev voetballen", aldus de club.

Herman Van Holsbeeck: "De overgang van Dieu naar Kiev heeft wat voeten in de aarde gehad. Zijn vertrek is een aderlating op sportief vlak maar wordt maar het akkoord voldoet aan wat we samen met het bestuur hadden vooropgesteld op financieel vlak. Ik wil Kiev danken voor de goede samenwerking. Ook Dieu wil ik langs deze weg en in naam van alle medewerkers van RSCA danken voor zijn hulp in het behalen van de twee voorbije kampioenschappen. We wensen hem alle succes toe met zijn verdere loopbaan."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.