Bruno Versavel stopt met voetballen

MAANDAG, 24 JUNI 2013, 08:30 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Bruno Versavel heeft zaterdag op 45-jarige leeftijd definitief zijn voetbalschoenen aan de haak gehangen. Met derdeprovincialer Linden speelde hij nog 22 minuten mee tegen OH Leuven. Versavel kende zijn hoogtepunt bij Anderlecht.


Linkermiddenvelder Versavel begon te voetballen bij tweedeklasser Diest en trok in 1986 op zijn 19e naar Lokeren. Twee jaar later verhuisde hij naar KV Mechelen, dat toen net Europacup II gewonnen had. In Mechelen won hij de Europese Supercup en werd hij in zijn eerste seizoen landskampioen.

Na drie jaar viel het grote KV Mechelen uiteen en Versavel volgde samen met ploegmaats Marc Emmers en Greame Rutjes zijn coach Aad de Mos naar Anderlecht. Versavel zou vijf jaar in Brussel blijven en in die periode werd hij drie keer kampioen en won hij één keer de Beker van België. In zijn periode bij Mechelen en Anderlecht speelde Versavel ook 28 keer voor de Rode Duivels.

Door blessures verdween Versavel van het voorplan en na de verloren bekerfinale van 1997 begon hij aan een buitenlands avontuur. Hij speelde even in de Serie B bij Perugia en voor Lugano in Zwitersland. Amper een jaar na zijn vertrek keerde Versavel terug naar België en tekende hij voor tweedeklasser Herentals.

In de Kempen hervond Versavel zijn neus voor doelpunten en zijn 15 treffers leverden hem een transfer op naar Verbroedering Geel, dat net naar eerste klasse gepromoveerd was. Versavel kon Geel echter niet in eerste houden en na één seizoen op De Leunen nam hij ook daar afscheid.

Versavel vervolgde zijn carrière in de lagere reeksen. Van 2000 tot 2007 speelde hij bij Turnhout. Toen zijn ex-club KTH Diest failliet ging en in provinciale moest hervatten, keerde Versavel terug naar de oude stal. Hij zou er tot 2011 voetballen. De laatste twee jaar kwam Versavel uit voor VK Linden.

Tot hij het nu, twee maanden voor zijn 46e verjaardag, voor bekeken houdt. Versavel wordt volgend seizoen coach van Oud-Turnhout.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.