"Jordan moet het nu op het veld tonen"

MAANDAG, 24 JUNI 2013, 15:27 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

John van den Brom gaf deze middag zijn eerste persconferentie van de voorbereiding. De coach ging onder meer in op de situatie van Jordan Lukaku, die nu zijn kans krijgt. "Maar als hij niet voldoet, halen we een linksback bij."


Jordan Lukaku ventileerde vorige week op een Franstalige website zijn ongenoegen over het weinige aantal speelminuten dat hij vorig seizoen kreeg. "Ik ben niet tevreden met de manier waarop hij dit deed", zegt Van den Brom. "Hij moet stoppen met praten en het tonen op het veld. Ach, hij is nog jong. We zullen het catalogeren als een leermoment."

Dat Lukaku ongeduldig is om zich te tonen, vindt de Nederlandse coach positief. "Maar vorig seizoen waren Deschacht en Safari gewoon beter dan hem", aldus Van den Brom.

"Safari was ongelukkig"

Vorig seizoen was Lukaku derde keuze na Safari en Deschacht. Die eerst heeft het Astridpark verlaten. "Behrang was niet gelukkig in Brussel, dus hebben we hem de kans gegeven om te vertrekken", aldus Van den Brom. "Anders zou hij zich misschien niet meer volledig gegeven hebben."

Door het vertrek van Safari liggen er kansen voor Lukaku. "Nu moet hij op het veld tonen wat we denken dat hij in zich heeft. Als hij zich niet bewijst, moeten we misschien nog wat bijhalen voor op links. Maar nu is het aan Jordan om te tonen dat hij goed genoeg is."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.