Vanden Borre: "Dit moet mijn jaar worden"

WOENSDAG, 26 JUNI 2013, 09:21 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Na zes jaar is Anthony Vanden Borre weer helemaal Anderlecht-speler. Gisteren sprak hij met de pers en hij zegt een nieuw mens te zijn. "Peter Smeets heeft veel moeite moeten doen, maar uiteindelijk heeft hij mijn ogen geopend."


Met hangende pootjes kwam Vanden Borre eind januari bij Anderlecht aankloppen. Of hij na een half jaar zonder club er mocht komen meetrainen. Bij de fans groeiden meteen hoge verwachtingen, maar het bleef bij één korte invalbeurt van twaalf minuten.

"Dat was een geschenkje", zo vertelt hij daar nu over. "Een club als Anderlecht, die volop strijdt voor de titel, stelt niet zomaar een speler op die bijna een jaar niet gespeeld heeft. Dat ik tijdens de play-offs weer uit beeld verdween, is dus logisch."

"Vijf jaar wijzer geworden in één jaar tijd"

Het was Peter Smeets, hoofd van de sociale cel van Anderlecht, die Vanden Borre terug naar het oude nest haalde. "Hij kwam me opzoeken en zei dat hij me uit de put wilde halen. Hij heeft heel wat moeite moeten doen, maar hij heeft mijn ogen geopend. Ik ben op één jaar tijd vijf jaar wijzer geworden."

In de periode dat hij zonder club zat, geloofde Vanden Borre nooit dat zijn carrière gedaan was. "Ik was wel ontmoedigd dat ik geen nieuwe club vond. Zaragoza, West Ham en Hoffenheim sloeg ik af. Altijd scheelde er wel iets of hoopte ik op een beter bod. Maar ze werden net minder goed. Ook Sao Paulo wilde me, maar ik begreep dat ik me niet in Brazilië mocht begraven."

"WK is een jongensdroom"

Nu hij een normale voorbereiding kan afwerken, hoopt Vanden Borre weer echt voetballer te worden. "Dit moet mijn seizoen worden", klinkt het vastberaden. "John van den Brom gelooft ook echt in mij. Zonder hem zat ik hier nu niet. Ik besef dat dit voor mij een sleuteljaar wordt. Ik kan me geen fouten meer veroorloven."

En Vanden Borre heeft een duidelijk doel: het WK in Brazilië. "Dat is een jongensdroom. Wie wil nu niet deelnemen in aan een WK in een land als Brazilië? Maar dan moet ik natuurlijk eerst mijn beste niveau terugvinden bij Anderlecht."



anderlecht-online forum