"Deschacht moet weer aanvoerder worden"

DONDERDAG, 27 JUNI 2013, 12:56 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Terwijl John van den Brom nog nadenkt over wie de aanvoerdersband van Lucas Biglia erft, ging Sudpresse te rade bij Pär Zetterberg, zelf 5,5 seizoenen de Anderlecht-kapitein. "Ik ben verbaasd dat Proto hem niet gewoon krijgt."


Sudpresse overloopt met Zetterberg zes kandidaten om de band van Biglia over te nemen.

Silvio Proto: "Ik ben verbaasd dat Proto, nu de vice-kapitein, de band zou verliezen. Hij is een deel van 'het meubilair' en wordt door iedereen gerespecteerd, zowel op het veld als in de kleedkamer. Het is inderdaad waar dat het geen voordeel is om als kapitein in doel te staan, maar bij Filip De Wilde ging dat prima. Die vroeg uiteindelijk wel zelf om de band te mogen afstaan."

Olivier Deschacht: "Het zou logisch zijn mocht de band terugkeren naar Deschacht (hij verloor de band in 2011 na kritiek van de supporters, red.). Hij speelt al meer dan tien jaar in het A-elftal en won zes titels. Er zijn er weiningen die dat kunnen zeggen. Bovendien zou hij een kapitein voor meerdere seizoenen zijn, want hij wil zijn carrière hier afsluiten. Hij bewees ook al dergelijke verantwoordelijkheid aan te kunnen. Maar de vraag is of hij de band zelf nog wel wil."

Guillaume Gillet: "Net als de vorige twee behoort hij tot de anciens van de ploeg. Hij laat nooit de armen zakken en praat veel op het veld. Hij is ook een vechter, een belangrijke eigenschap voor een aanvoerder."

Sacha Kljestan: "Ik hou van de stijl van Kljestan. Hij heeft geen grote mond, maar doet zijn werk sober en efficiënt. Ook bij zijn vorige club in de VS was hij al aanvoerder. De taal kan bij hem wel een probleem zijn. Hij moet zich bij iedereen verstaanbaar kunnen maken. Maar ik hoorde dat zijn Frans best ok is, dus waarom niet."

Bram Nuytinck: "Hij is een echte Nederlander. Hij heeft een grote mond en geeft instructies aan iedereen. Dat is een geweldige kwaliteit. Hij is de aanvoerdersband waard, maar het is nog wat te vroeg nu."

Demy de Zeeuw: "Hem als aanvoerder zie ik minder zitten. Bij AZ en Ajax toonde hij wel een leider te zijn, maar bij Anderlecht is dit nog niet het geval. Hij is nog maar een half jaar hier en moet eerst proberen titularis te worden. Eerst moet hij zich onmisbaar maken, dan kan er gesproken worden over de aanvoerdersband."



anderlecht-online forum